Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tűzoltó szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg margarin (vagy vaj)
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelék

  • víz
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 1 üveg magozott meggy
  • csipet fahéj

Morzsa

  • 10 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 6 dkg margarin
  • 1 kávéskanál fahéj

Tetejére

  • 3 dl habtejszín

Elkészítése

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, ha túl száraz, olajat adunk hozzá. Egy 25×20 cm-es kizsírozott tepsibe tesszük. A meggyet lecsepegtetjük, a levét pedig felfogjuk.

A pudingokat kb. 8 dl meggylében felfőzzük. Ha szükséges, kevés vizet adunk a meggy levéhez, hogy 8 dl legyen. Hozzáadjuk a csipet fahéjat és a 2 evőkanál cukrot is. A meggyet a tésztára tesszük, és erre öntjük a meleg krémet.

A morzsa hozzávalóit összegyúrjuk morzsalékosra, majd a krémre morzsoljuk. 150 fokon sütjük 15-20 percig. A tejszínhabot akkor tesszük a tetejére, ha teljesen kihűlt. Kevés kakaóporral meg lehet hinteni a tetejét.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tuzolto-szelet/