A vajat és az étcsokoládét felolvasztjuk. A tejet felforraljuk, majd a teafilterek tartalmát beleöntjük. Ezt hozzáadjuk a már felolvasztott csokoládéhoz. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a lisztet, a cukrot és a sót. Az egészet összekeverjük – ehhez csak kanalat használtam. A tojások fehérjét habbá verjük, majd óvatosan a masszához forgatjuk.
Egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk, és meghintjük kakaóval, ebbe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben, 170 fokon, nagyjából 25 percig sütjük. Tálaláskor tejszínhabbal, eperrel, esetleg csokidarabokkal is díszíthetjük.
Nagyon finom és egyszerűen összeállítható sütemény. Érdemes kipróbálni – nálunk most bekerült a gyakran elkészítendő sütemények közé.