Elkészítése
Egy 25 x 25 centiméteres tál alját kirakjuk vajas keksszel, szorosan egymás mellé helyezve.
Karamell réteg elkészítése:
A barna cukrot, a tejet és a vajat egy edénybe tesszük, és közepes lángon felforraljuk. Amikor forrni kezd, további 6-8 percig főzzük, miközben folyamatosan kevergetjük. A karamell ekkor sűrűbb, de még folyékony lesz. Az elkészült karamellt az első kekszrétegre öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Azonnal rárétegezünk egy újabb sort kekszet. A tálat fél órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a karamell megdermedjen.
Csokoládés réteg elkészítése:
Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Amikor teljesen felolvadt, hozzáadjuk a nutellát, és tovább keverjük a vízgőz felett, amíg a krém sima és egynemű lesz. Az elkészült csokoládékrémet a kekszrétegre öntjük, és egyenletesen elsimítjuk.
A tálat ismét hűtőszekrénybe tesszük, és körülbelül 30 percig hűtjük, amíg a csokoládé teljesen megdermed. A kész édességet tetszőleges méretű és formájú szeletekre vágjuk, majd tálaljuk.
