Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy 25 x 25 centiméteres tál alját kirakjuk vajas keksszel, szorosan egymás mellé helyezve. Karamell réteg elkészítése: A barna cukrot, a tejet és a vajat egy edénybe tesszük, és közepes lángon felforraljuk. Amikor forrni kezd, további 6-8 percig főzzük, miközben folyamatosan kevergetjük. A karamell ekkor sűrűbb, de még folyékony lesz. Az elkészült karamellt az első […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2013.03.28.

Hozzávalók

A karamell réteghez

A csokoládés réteghez

Elkészítése

Egy 25 x 25 centiméteres tál alját kirakjuk vajas keksszel, szorosan egymás mellé helyezve.

Karamell réteg elkészítése:

A barna cukrot, a tejet és a vajat egy edénybe tesszük, és közepes lángon felforraljuk. Amikor forrni kezd, további 6-8 percig főzzük, miközben folyamatosan kevergetjük. A karamell ekkor sűrűbb, de még folyékony lesz. Az elkészült karamellt az első kekszrétegre öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Azonnal rárétegezünk egy újabb sort kekszet. A tálat fél órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a karamell megdermedjen.

Csokoládés réteg elkészítése:

Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Amikor teljesen felolvadt, hozzáadjuk a nutellát, és tovább keverjük a vízgőz felett, amíg a krém sima és egynemű lesz. Az elkészült csokoládékrémet a kekszrétegre öntjük, és egyenletesen elsimítjuk.

A tálat ismét hűtőszekrénybe tesszük, és körülbelül 30 percig hűtjük, amíg a csokoládé teljesen megdermed. A kész édességet tetszőleges méretű és formájú szeletekre vágjuk, majd tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is