Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges sütik

Sütemény receptek

Ünnepi desszert gofrikehelyben

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók 4 db kehelyhez: 5 dkg vaj 5 dkg porcukor 5 dkg liszt 2 db tojásfehérje gofrisütő Töltelék: 6-8 dkg étcsoki 1 ek étolaj kelyhenként kb 3 ek mirelit, vagy friss gyümölcs 1 csomag gyümölcskocsonya (2,6 dl) Díszítéshez: tejszínhab díszítőcukorka ostyarúd 1 lime szelet Elkészítése: Az ostyakehelyhez megolvasztjuk a vajat és a többi hozzávalóval robotgépben […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2017.02.21.

Elkészítése

Hozzávalók 4 db kehelyhez:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg liszt
  • 2 db tojásfehérje
  • gofrisütő

Töltelék:

  • 6-8 dkg étcsoki
  • 1 ek étolaj
  • kelyhenként kb 3 ek mirelit, vagy friss gyümölcs
  • 1 csomag gyümölcskocsonya (2,6 dl)

Díszítéshez:

  • tejszínhab
  • díszítőcukorka
  • ostyarúd
  • 1 lime szelet


Elkészítése:

Az ostyakehelyhez megolvasztjuk a vajat és a többi hozzávalóval robotgépben 4-es fokozaton szép simára,- csomómentesre keverjük.

A forró gofrisütőre 2 evőkanállal ráhalmozunk és kissé elsimítjuk, majd 2-3 perc alatt szép barnára megsütjük.

A kész ostya forrón még nagyon jól formázható, így miután megsült, egy nagyobb pohár fenekére rátesszük és a kezünkkel köralakban összefogjuk, ettől lesz majd kosárka, vagy kehely formájú.

Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és a kelyheket egy ecsettel belülről kikenjük vele.
Elkészítjük a gyümölcskocsonyát.

Az előkészített friss vagy mirelit gyümölcsökkel megpakoljuk a kelyheket és a félig visszahűlt kocsonyával szép egyenletesen ráöntjük a hideg gyümölcsökre. A kocsonya pillanatok alatt rádermed!

Díszítjük felvert tejszínhabbal, ostyarúddal, lime szelettel, apró cukorkákkal, bármivel, ez már a fantázia és az ízlés dolga.

Hűtőszekrénybe téve 20-24 óráig szépen megmarad a formája és az állaga!

Jó étvágyat kívánok!

[box style=”info”]Ugyanez a kehely néhány gombóc fagyival is nagyon finom, sőt egyszer tiramisuval is elkészítettem, hát az valami páratlan Isteni volt! 🙂
Lényege, hogy a kelyhek szépen meg legyenek formázva, a töltelék onnantól már a fantázia és az ízlés szüleménye![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is