Elkészítése
A vajat habosra keverjük a cukorral. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, jól kikeverjük, beleforgatjuk a liszttel elkevert sütőport, sót, majd összekeverve kicsit lágy tésztát kapunk. Szép sima tésztát gyúrunk, ha nagyon lágy lenne akkor adjunk hozzá lisztet.
A tésztát osszuk négyfelé. Az első adagot szórjuk meg narancsos kakaóporral, majd jól dolgozzuk össze. A második adag tésztára szórjuk rá az aszalt sárgabarackot, majd ezt is gyúrjuk össze. A harmadik tésztára szórjuk rá a mákot és reszelt narancshéjat.
A negyedik tésztát szórjuk meg a darált dióval és locsoljuk meg a rummal.
Az így elkészített ízesített tésztákat csomagoljuk be folpackba, majd rakjuk a hűtőbe 2 órára.
Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, majd szaggatjuk. Tepsiben egymástól kicsit távolabb kell tenni, mert valamennyit nő sütés közben. 170 C-on 15 -20 perc alatt megsütjük.
Ha az aszalt barackos kekszünk kihűlt, mártsuk meg olvasztott csokiban.








