Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5 tojás 5 ek barna cukor 5 ek kristálycukor 3 cs vaníliás cukor 1 cs sütőpor csipet só 25 dkg margarin 1 ek mandula aroma 1 narancs leve és a reszelt héja 6-7 ek liszt 2 bögre vegyes aszalt gyümölcs 1 tábla étcsoki pici étolaj a kuglófforma kikenéséhez Díszítéshez: 10 dkg fehér csoki 2 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2017.05.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 5 ek barna cukor
  • 5 ek kristálycukor
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só
  • 25 dkg margarin
  • 1 ek mandula aroma
  • 1 narancs leve és a reszelt héja
  • 6-7 ek liszt
  • 2 bögre vegyes aszalt gyümölcs
  • 1 tábla étcsoki
  • pici étolaj a kuglófforma kikenéséhez

Díszítéshez:

  • 10 dkg fehér csoki
  • 2 ek tortadíszítő cukorka


Elkészítése:

A robotgép keverő táljába beleütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a cukrokat, a sót, a narancs kifacsart levét és a reszelt héját, a mandula aromát és a sütőport, majd 4-es fokozaton (középsebességgel) szép simára kikeverjük, végül hozzáadjuk a kissé folyós állagú margarint és jól átkeverjük.

Miután folyékonyra, de szép simára összeállt, kanalanként hozzáadagoljuk a lisztet, a végére jó sűrű és csomómentes masszát kell készíteni.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A formát vékonyan kiolajozzuk (nekem szilikon formám van és beszereztem egy olajsprét, pillanatok alatt befújom vele és mindenhol egyenletesen olajos lesz a formám).

Az alap masszához hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket és a mazsolányi darabokra felaprított étcsokit, majd belekanalazzuk a formába. A tetejét egyenletesen elsimítjuk!

A megtöltött formát egy tepsire helyezzük és betesszük a sütőbe, nagyjából 90 perc alatt fog megsülni, mert nagy és tömény. 1 óra múlva már mehet a tűpróba. Félúton ha nagyon megbarnulna a teteje, egy alufóliát nyugodtan rá lehet tenni, a lényege, hogy a közepe szépen átsüljön.

Miután elkészült a kuglóf, egy rácsra átfordítjuk és lehúzzuk róla a formát.
Nagyjából egy jó másfél óra kell neki a kihűléshez, hogy le lehessen a csokival önteni.

A fehér csokit gőz fölött felolvasztjuk, hozzáadunk 2 ek étolajat (a vaj is jó) és rácsorgatjuk a süteményre, majd azután megszórhatjuk egy kis díszítő cukorkával, így még gusztább és ünnepélyesebb a remekmű.

Zárt dobozban hűvös helyen tárolva 1 hétig is eltartható, persze ha tényleg kibírja addig! 🙂

Jó étvágyat kívánok!
[box style=”info”][/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Osztrák Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is