Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortaformához: 6 púpozott evőkanál liszt (nálam fele fehér tönköly, fele tk tönköly) 1/2 csomag sütőpor 1 marék dió durvára törve csipet só 5 púpozott ek eritrit + folyékony édesítő ízlés szerint 1/2 tk fahéj pici őrölt szerecsendió 1/2 tk mézeskalács fűszer 4 kisebb répa lereszelve (vagy két nagyobb) 2 tojás […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.12.19.

Elkészítése

Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortaformához:

  • 6 púpozott evőkanál liszt (nálam fele fehér tönköly, fele tk tönköly)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 marék dió durvára törve
  • csipet só
  • 5 púpozott ek eritrit + folyékony édesítő ízlés szerint
  • 1/2 tk fahéj
  • pici őrölt szerecsendió
  • 1/2 tk mézeskalács fűszer
  • 4 kisebb répa lereszelve (vagy két nagyobb)
  • 2 tojás
  • 3 ek kókuszolaj
  • 250 g mascarpone
  • pár csepp citromlé
  • őrölt vanília vagy vanília aroma (opcionális)


Elkészítése:

A répát nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Szeretem, ha rusztikus a sütemény.

A liszteket egy keverőtálba mértem, majd hozzáadtam minden száraz hozzávalót (a diót, a sót, az eritritet, a sütőport, stb.)

A tojásokat picit felvertem, majd jól összekevertem a folyékony halmazállapotú kókuszolajjal és hozzáadtam a répát is.

Az egészet beleöntöttem a lisztes keverékbe és jól elkevertem. Ha nagyon sűrű lenne, akkor pici vízzel javíthatunk rajta. A piskóta tésztánál kicsit masszívabb állag a cél.

Az egészet sütőpapírral bélelt formába öntöttem és 170 fokon 45 perc alatt megsütöttem (tűpróba!).

Közben elkészítettem a krémet: a mascarponét folyékony édesítőszerrel, pár csepp citromlével és kevés őrölt vaníliával egyneművé kevertem, majd pár percre hűtőbe tettem.

A kihűlt tésztát kettévágtam, megtöltöttem a krémmel, majd a tetejét porrá tört eritrittel díszítettem.
[box style=”info”]A krémnek számos variációja lehetséges. Facsarhatunk bele narancsot, de lazíthatjuk néhány evőkanál tejföllel, esetleg joghurttal is.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is