Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészták elkészítése: A fehér tészta hozzávalóit (margarin, porcukor, liszt, tojás, tejföl, szalalkáli) összegyúrjuk, majd két egyenlő cipóra osztjuk. Ugyanígy járunk el a barna tészta hozzávalóival, hozzáadva a kakaóport is. Mindkét tésztát a fagyasztóba helyezzük, hogy kissé megdermedjenek, így könnyebb lesz reszelni. Első lap sütése: Az egyik fehér tésztacipót a tepsi méretére nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.04.14.

A fehér tésztához

A fehér tészta lekenéséhez

A szóráshoz

A barna tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítése

Tészták elkészítése:

A fehér tészta hozzávalóit (margarin, porcukor, liszt, tojás, tejföl, szalalkáli) összegyúrjuk, majd két egyenlő cipóra osztjuk. Ugyanígy járunk el a barna tészta hozzávalóival, hozzáadva a kakaóport is. Mindkét tésztát a fagyasztóba helyezzük, hogy kissé megdermedjenek, így könnyebb lesz reszelni.

Első lap sütése:

Az egyik fehér tésztacipót a tepsi méretére nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a durvára vágott dióval, majd a barna tésztát nagy lyukú reszelőn a tetejére reszeljük. 180 °C-ra előmelegített sütőben világosra sütjük (kb. 12-15 perc).

Második lap sütése:

A maradék fehér és barna tésztával ugyanígy járunk el, és megsütjük a második lapot is.

Krém elkészítése:

A lisztet és a cukrokat 2 dl tejben csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet. Sűrűre főzzük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A margarint habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a főzött krémet, és alaposan kikeverjük. A krémet elfelezzük.

Összeállítás:

Az első sült lapra kenjük a krém felét, ráhelyezzük a második lapot, és annak tetejére a krém másik felét simítjuk.

Máz:

A csokoládét az olajjal mikróban vagy vízgőz fölött megolvasztjuk, és a sütemény tetejére öntjük, egyenletesen eloszlatva. A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a máz megszilárduljon.

Tálalás:

A süteményt szeletekre vágva kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is