Elkészítése
Tészták elkészítése:
A fehér tészta hozzávalóit (margarin, porcukor, liszt, tojás, tejföl, szalalkáli) összegyúrjuk, majd két egyenlő cipóra osztjuk. Ugyanígy járunk el a barna tészta hozzávalóival, hozzáadva a kakaóport is. Mindkét tésztát a fagyasztóba helyezzük, hogy kissé megdermedjenek, így könnyebb lesz reszelni.
Első lap sütése:
Az egyik fehér tésztacipót a tepsi méretére nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a durvára vágott dióval, majd a barna tésztát nagy lyukú reszelőn a tetejére reszeljük. 180 °C-ra előmelegített sütőben világosra sütjük (kb. 12-15 perc).
Második lap sütése:
A maradék fehér és barna tésztával ugyanígy járunk el, és megsütjük a második lapot is.
Krém elkészítése:
A lisztet és a cukrokat 2 dl tejben csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet. Sűrűre főzzük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A margarint habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a főzött krémet, és alaposan kikeverjük. A krémet elfelezzük.
Összeállítás:
Az első sült lapra kenjük a krém felét, ráhelyezzük a második lapot, és annak tetejére a krém másik felét simítjuk.
Máz:
A csokoládét az olajjal mikróban vagy vízgőz fölött megolvasztjuk, és a sütemény tetejére öntjük, egyenletesen eloszlatva. A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a máz megszilárduljon.
Tálalás:
A süteményt szeletekre vágva kínáljuk.
