Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ünnepi asztalra vagy hétvégi desszertnek is kiváló, de ajándéknak is remekül beválik. Az omlós tésztát a tetején csokoládé koronázza meg.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.08.23.

Tésztához

Tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a porcukrot. Belekeverjük az apró kockákra vágott vegyes gyümölcsöt vagy befőttet, a rumot, a narancs reszelt héját és levét. Ezután óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a darabos dióbelet.

A masszát vajjal kikent, cukorral megszórt püspökkenyér- vagy őzgerincformába simítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Befejezés

A kihűlt sütemény tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, majd hagyjuk megdermedni.

Tipp

A gyümölcskenyérbe tetszés szerint tehetünk aszalt sárgabarackot, mazsolát vagy kandírozott narancshéjat is. Ha különlegesebb ízvilágot szeretnénk, egy kevés fahéjjal vagy szerecsendióval is fűszerezhetjük. Légmentesen záródó dobozban napokig eltartható, és másnapra még jobban összeérnek az ízek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is