Tészta elkészítése
A tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a porcukrot. Belekeverjük az apró kockákra vágott vegyes gyümölcsöt vagy befőttet, a rumot, a narancs reszelt héját és levét. Ezután óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a darabos dióbelet.
A masszát vajjal kikent, cukorral megszórt püspökkenyér- vagy őzgerincformába simítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Befejezés
A kihűlt sütemény tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, majd hagyjuk megdermedni.
Tipp
A gyümölcskenyérbe tetszés szerint tehetünk aszalt sárgabarackot, mazsolát vagy kandírozott narancshéjat is. Ha különlegesebb ízvilágot szeretnénk, egy kevés fahéjjal vagy szerecsendióval is fűszerezhetjük. Légmentesen záródó dobozban napokig eltartható, és másnapra még jobban összeérnek az ízek.