Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vajas keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj (a margarin nem jó!)
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Díszítéshez:

  • durvára vagdalt dió vagy mandula (el is hagyható)


Elkészítése:

Az összes száraz alapanyagot elkeverjük egy nagyobb tálban, majd elmorzsoljuk a vajjal. Morzsás, nem összeálló alapot kapunk. A tojást felverjük és eldolgozzuk a morzsás alappal.

Négy részre osztjuk a tésztát és rudakat formázunk belőle, majd lisztezett deszkán egy éles késsel kb. 2 cm-es korongokra szeleteljük.

A korongokat kicsit kilapítjuk, hogy kb. 1 cm vastagságú, 5 cm átmérőjű kekszeink legyenek. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt, rárakjuk a korongokat és dióval, mandulával megszórjuk.

Előmelegített, 200 fokos sütőben addig sütjük, míg enyhén színesedni kezdenek a kekszek.

[box style=”info”]Ebből az alapanyag mennyiségből kb. 40-44 db kekszet kapunk.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vajas-keksz-2/