Elkészítése
A kólát, kakaót és vajat egy kis lábasban alacsony hőfokon összemelegítjük, amíg a vaj teljesen fel nem olvad, és a keverék sima, egynemű nem lesz. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, sót és szódabikarbónát. Egy másik tálban összedolgozzuk a joghurtot, tejet, tojást és vaníliakivonatot, majd hozzáadjuk a kóla-kakaós-vajas keveréket.
A nedves hozzávalókat fokozatosan hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és simára keverjük a tésztát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy tepsibe vizet öntünk, és ebbe helyezzük a tésztával megtöltött formát, így sütjük kb. 40 percig. Miután megsült, hagyjuk a tésztát a formában teljesen kihűlni.
Amíg a torta hűl, elkészítjük a bevonatot. A bevonathoz szükséges alapanyagokat (például csokoládét, vajat, tejszínt) összemelegítjük, amíg sima, fényes bevonatot nem kapunk. A meleg bevonatot a kihűlt tortára öntjük, és hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen.
A “vakondtúrás” muffinok ugyanebből a tésztából készültek, és a tetejüket kis darált dióval szórták meg. A vakondot marcipángolyóból formázták meg, míg a virágokat házi készítésű fondantból alakították ki. Az összhatás egy játékos, vidám torta, ami nemcsak finom, hanem látványos is.
