Elkészítése
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói
- 5 tojásfehérje
- 4 ek cukor
- 15 dkg darált dió
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
Krém hozzávalói:
- 5 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás puding
- 5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A tetejére
- 2 dl tejszín
- 1 csomag fixáló
- 5 dkg porcukor
- étcsokoládé
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a darált diót, a sütőporos lisztet és a citrom reszelt héját. 24 x 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon megsütjük.
A krémhez a tojások sárgáját a pudinggal kikeverjük, majd a tejjel felfőzzük. A margarinból és porcukorból krémet keverünk, amit a kihűlt pudinghoz adunk.
A krémet a kihűt tésztára rásimítjuk.
A tejszínhabot a porcukorral és a fixálóval habbá verjük, majd a krém tetejére egyenletesen rátesszük. Olvasztott csokoládéval díszítjük.

