Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Meggyes, cseresznyés sütik

Sütemény receptek

Vaníliakrémes kosárka vadcseresznyével

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Kosárkához: 1 csomag réteslap 5 dkg vaj olvasztva Töltelékhez: 1 csomag vaníliás pudingpor – főzhető 4 dl tej 7 dkg cukor 5 dkg vaj 5 dkg kókuszreszelék 15 dkg vadcseresznye Elkészítése: A kosarakhoz a réteslapokat 10 x 10 cm-es lapokra vágjuk, minden lapot megkenve, zsiradékkal kikent muffin formába rétegezzük. Kicsit eligazgatjuk a kosarakat a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
erzsikonyha
Beküldte: 2015.07.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

Kosárkához:

  • 1 csomag réteslap
  • 5 dkg vaj olvasztva

Töltelékhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor – főzhető
  • 4 dl tej
  • 7 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg vadcseresznye


Elkészítése:

A kosarakhoz a réteslapokat 10 x 10 cm-es lapokra vágjuk, minden lapot megkenve, zsiradékkal kikent muffin formába rétegezzük. Kicsit eligazgatjuk a kosarakat a forma oldalára.

200°C-ra előmelegített sütőben 5 perc alatt kicsit világosbarnára sütjük.

A krémhez 1 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingot, a maradék tejet felforraljuk. A forró tejhez keverjük a pudingot és a cukrot, és besűrítjük. A vajat a még meleg pudinghoz keverjük, majd kicsit tovább hűtve beletesszük a kókuszreszeléket is. Langyos (szinte kihűlt) állapotban betöltjük a kosárkákba, majd ráhalmozzuk a vadcseresznyét is.

[box style=”info”]Csupán 5 perc sütést igénylő desszert, aktuális idénygyümölccsel is elkészíthető.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
erzsikonyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is