Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliakrémes kosárka vadcseresznyével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

Kosárkához:

  • 1 csomag réteslap
  • 5 dkg vaj olvasztva

Töltelékhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor – főzhető
  • 4 dl tej
  • 7 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg vadcseresznye


Elkészítése:

A kosarakhoz a réteslapokat 10 x 10 cm-es lapokra vágjuk, minden lapot megkenve, zsiradékkal kikent muffin formába rétegezzük. Kicsit eligazgatjuk a kosarakat a forma oldalára.

200°C-ra előmelegített sütőben 5 perc alatt kicsit világosbarnára sütjük.

A krémhez 1 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingot, a maradék tejet felforraljuk. A forró tejhez keverjük a pudingot és a cukrot, és besűrítjük. A vajat a még meleg pudinghoz keverjük, majd kicsit tovább hűtve beletesszük a kókuszreszeléket is. Langyos (szinte kihűlt) állapotban betöltjük a kosárkákba, majd ráhalmozzuk a vadcseresznyét is.

[box style=”info”]Csupán 5 perc sütést igénylő desszert, aktuális idénygyümölccsel is elkészíthető.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vaniliakremes-kosarka-vadcseresznyevel/