Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 500 g túró 4 tojás 90 g xilit (54 g CH) vanília aroma 1 citrom lereszelt héja 40 g lágy/olvasztott margarin 50 g tejföl (2 ek) 40 g darált dió (4 ek) 1 tk sütőpor csipet só A krémhez (összesen 74,44 g CH): 3 tojás sárgája fél cs vaníliás pudingpor 250 ml […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
kriszreni
Beküldte: 2014.12.10.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 500 g túró
  • 4 tojás
  • 90 g xilit (54 g CH)
  • vanília aroma
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 40 g lágy/olvasztott margarin
  • 50 g tejföl (2 ek)
  • 40 g darált dió (4 ek)
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só

A krémhez (összesen 74,44 g CH):

  • 3 tojás sárgája
  • fél cs vaníliás pudingpor
  • 250 ml tej
  • 80 g xilit
  • 125 g lágy margarin


Elkészítése:

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral 3-4 perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, a citromhéjat és a vaníliaaromát, majd apránként az áttört túrót és a sütőporos diót. A tojások fehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk, és ezt is a masszába forgatjuk. Egy 23 cm-es kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük. Ha elkezdene megpirulni, takarjuk le alufóliával.

A krémhez először megfőzzük a pudingot. A tej felét feltesszük forrni, míg a másik felét csomómentesre keverjük 20 g pudingporral, 20 g cukorral, és a tojások sárgájával. A többi tejhez öntjük és folyamatos kevergetés mellett sűrű pudinggá főzzük. Félretesszük hűlni. A margarint először magában, majd a megmaradt cukorral habosra keverjük, és a már kihűlt pudingot apránként beledolgozzuk.

Ha kihűlt a tészta, rákenjük a krémet, és ízlés szerint olajos magvakkal (dióval, mandulával, mogyoróval) díszítjük.

A “tortácska” összesen 128,44 g CH-t tartalmaz, szeletenként pedig 10,7 grammot. Igazán diétabarát. 🙂
[box style=”info”][/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
kriszreni
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is