Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, majd a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk, végül a tojássárgákkal összedolgozzuk. Ragacsos massza lesz belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe (25*39 cm) nyomkodunk és a lekvárral jól megkenjük. A töltelékhez való csokoládét lereszeljük. A dióval, a kakaóval, a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk, majd a rummal és a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.11.23.

A tésztához

A töltelékhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Elkészítése

A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, majd a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk, végül a tojássárgákkal összedolgozzuk.

Ragacsos massza lesz belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe (25*39 cm) nyomkodunk és a lekvárral jól megkenjük.

A töltelékhez való csokoládét lereszeljük. A dióval, a kakaóval, a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk, majd a rummal és a tejföllel összekeverjük.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a végefelé apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk csokoládés-diós keveréket, majd a lekvárra simítjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeverésessel 165 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingport 2 dl tejjel simára keverjük, majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük. A vajat kihabosítjuk és a langyos masszához keverjük, majd a kihűlt tésztára kenjük.

Tortadarával megszórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is