A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, majd a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk, végül a tojássárgákkal összedolgozzuk.
Ragacsos massza lesz belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe (25*39 cm) nyomkodunk és a lekvárral jól megkenjük.
A töltelékhez való csokoládét lereszeljük. A dióval, a kakaóval, a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk, majd a rummal és a tejföllel összekeverjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a végefelé apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk csokoládés-diós keveréket, majd a lekvárra simítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeverésessel 165 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingport 2 dl tejjel simára keverjük, majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük. A vajat kihabosítjuk és a langyos masszához keverjük, majd a kihűlt tésztára kenjük.
Tortadarával megszórjuk.