Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliás-csokis-diós szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 18 dkg cukor
  • 22,5 dkg vaj
  • 6 tojássárgája

A töltelékhez

  • 10 evőkanál baracklekvár
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg darát dió
  • 2 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 6 g sütőpor
  • 0,5 dl rum
  • 3 dl tejföl
  • 6 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor

A vaníliás krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4,5 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj

A tetejére

  • 5 dkg tortadara

Elkészítése

A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, majd a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk, végül a tojássárgákkal összedolgozzuk.

Ragacsos massza lesz belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe (25*39 cm) nyomkodunk és a lekvárral jól megkenjük.

A töltelékhez való csokoládét lereszeljük. A dióval, a kakaóval, a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk, majd a rummal és a tejföllel összekeverjük.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a végefelé apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk csokoládés-diós keveréket, majd a lekvárra simítjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeverésessel 165 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingport 2 dl tejjel simára keverjük, majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük. A vajat kihabosítjuk és a langyos masszához keverjük, majd a kihűlt tésztára kenjük.

Tortadarával megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vanilias-csokis-dios-szelet/