Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliás gesztenyés diós piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 6 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 3 evőkanál forróvíz
  • 3 evőkanál étolaj

A krémhez

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • cukor
  • 20 dkg margarin
  • kevés rum

A tetejére

  • 2 dl tejszínhab

A piskóta lekenéséhez

  • rumos tej

Díszítéshez

  • 2 teáskanál vaníliaízű pudingpor
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál étolaj
  • 1-1,5 dl víz

Elkészítése

A tojássárgákat a cukorral fehéredésig jól kikeverjük, és hozzá adjuk a forró vizet.

A lisztet a dióval, és a sütőporral összekeverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgához.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és lazán a diós masszához keverjük.

Előmelegített sütőben 25×39 cm-es tepsiben megsütjük.

Krém elkészítése:

A pudingport tejjel és cukorral megfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a margarint, a rumot és a gesztenyemasszát.

A kihűlt tésztát lekenjük rumos tejjel és rásimítjuk a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a krém tetejére adagoljuk.

A díszítéshez valókat felfőzzük, majd a tejszín tetejére csurgatjuk, egy hurkapálcikával hullámosítjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vanilias-gesztenyes-dios-piskota/