Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Linzerek

Sütemény receptek

Vaníliás karika

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vaníliás karika egy klasszikus aprósütemény, amely omlós tésztájával és csokoládés bevonatával mindig nagy sikert arat. A tészta illatos vaníliával készül, amitől igazán különleges ízt kap. Elkészítése nem bonyolult, így ünnepekre és hétköznapi nassolnivalónak is kiváló.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.10.31.

Hozzávalók

Bevonáshoz

Elkészítése

Tészta elkészítése

A porcukrot ledaráljuk a vaníliarúddal, majd átszitáljuk. Ha vaníliaaromát használunk, akkor a cukrot önmagában daráljuk le, és az aromát a tojássárgákhoz adjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojássárgákat és összegyúrjuk. Ha a tészta nem állna össze, 1-2 evőkanál tejfölt adunk hozzá.

A kész tésztát fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük. Ezután lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, és karikákat szaggatunk belőle.

Sütés

A karikákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük. Figyeljünk rá, hogy a tetejük ne barnuljon meg.

Csokibevonat

A kihűlt süteményeket gőz fölött megolvasztott étcsokoládéba mártjuk, majd sütőpapíron hagyjuk megdermedni.

Tipp

A csokibevonatot feldobhatjuk kevés aprított dióval vagy színes szórócukorral. Fémdobozban, hűvös helyen tárolva akár egy hétig is eláll, így előre is megsüthetjük ünnepi alkalmakra.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is