Elkészítése
Tészta elkészítése
A porcukrot ledaráljuk a vaníliarúddal, majd átszitáljuk. Ha vaníliaaromát használunk, akkor a cukrot önmagában daráljuk le, és az aromát a tojássárgákhoz adjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojássárgákat és összegyúrjuk. Ha a tészta nem állna össze, 1-2 evőkanál tejfölt adunk hozzá.
A kész tésztát fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük. Ezután lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, és karikákat szaggatunk belőle.
Sütés
A karikákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük. Figyeljünk rá, hogy a tetejük ne barnuljon meg.
Csokibevonat
A kihűlt süteményeket gőz fölött megolvasztott étcsokoládéba mártjuk, majd sütőpapíron hagyjuk megdermedni.
Tipp
A csokibevonatot feldobhatjuk kevés aprított dióval vagy színes szórócukorral. Fémdobozban, hűvös helyen tárolva akár egy hétig is eláll, így előre is megsüthetjük ünnepi alkalmakra.


