Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliás karika recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojássárga
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 db vanília rúd ( vagy vanília aroma)
  • tejföl

Bevonáshoz

  • 10 dkg étcsoki

Elkészítése

Tészta elkészítése

A porcukrot ledaráljuk a vaníliarúddal, majd átszitáljuk. Ha vaníliaaromát használunk, akkor a cukrot önmagában daráljuk le, és az aromát a tojássárgákhoz adjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojássárgákat és összegyúrjuk. Ha a tészta nem állna össze, 1-2 evőkanál tejfölt adunk hozzá.

A kész tésztát fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük. Ezután lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, és karikákat szaggatunk belőle.

Sütés

A karikákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük. Figyeljünk rá, hogy a tetejük ne barnuljon meg.

Csokibevonat

A kihűlt süteményeket gőz fölött megolvasztott étcsokoládéba mártjuk, majd sütőpapíron hagyjuk megdermedni.

Tipp

A csokibevonatot feldobhatjuk kevés aprított dióval vagy színes szórócukorral. Fémdobozban, hűvös helyen tárolva akár egy hétig is eláll, így előre is megsüthetjük ünnepi alkalmakra.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vanilias-karika-2/