Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd hozzáadjuk a cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot, valamint az őrölt mandulát vagy diót. Ezután hozzáadjuk a margarint, és a tésztát addig dolgozzuk, amíg kezd összeállni. A masszát kézzel összegyúrjuk, és egy nagy gombócot formázunk belőle. A gombócot lisztezett tányéron 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
A lehűlt tésztát két részre osztjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen. Mindkét adagot átgyúrjuk, és kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk, amelyekből kis kifliket formázunk.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Még melegen megforgatjuk a maradék 2 csomag vaníliás cukorral elkevert porcukorban.