Elkészítése
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1 tojás
- 14 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 13 dkg dió
- 1 tk sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- vaníliás porcukor (hempergetéshez)
Elkészítése:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk. A tésztából lecsípünk mindig egy darabot, és kb. 1 cm vastag csíkokat sodrunk. Ezeket kb. 8 cm-enként elvágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire kifli formára hajlítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt (míg az alja világos barna lesz) megsütjük. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
[box style=”info”]Sokáig eláll fémdobozba téve, érdemes többet készíteni, kávé, tea mellé kitűnő.[/box]


