Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliás-levendula kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 6 tojás
  • 35 dkg kristálycukor
  • 35 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin (olvasztott)
  • 4 evőkanál tej
  • 4 evőkanál levendulavirág (szárított )

A krémhez

  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Elkészítése

A tészta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, morzsolt levendulavirág) egy nagy tálban összekeverjük.

A tojásokat a cukrokkal kikeverjük, majd a lisztes keverékhez adjuk, ezzel egy időben az olvasztott margarint és a tejet is beletesszük és végül megsózzuk.

A tészta hozzávalóiból egynemű tésztát keverünk (kézzel vagy akár robotgép segítségével).

Egy tepsit (az enyém 40*40 cm-es) sütőpapírral bélelünk. A tésztát elterítjük egy spatula segítségével és 180 fokra előmelegített sütőben (nem hőlégkeveréses) kb 25-30 percig sütjük. Tűpróbával érdemes ellenőrizni.

A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral (a tasakon leírtak szerint) elkészítjük és hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt pudinghoz a porcukorral habosra kevert margarint hozzáadjuk úgy, hogy egynemű krémet kapjunk.

Az elkészített vaníliás krémet végül a kihűlt (egyébként önmagában is nagyon finom) levendulás alapra kenjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vanilias-levendula-kocka/