Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 90 dkg finomliszt 60 dkg margarin/vaj 30 dkg porcukor 3 csomag vaníliás cukor 1 csomag sütőpor 3 tojássárgája Kenéshez: 1 tojásfehérje Szóráshoz: 3 ek darát dió 2 ek kristálycukor Töltéshez: kb. 50 dkg házi baracklekvár Továbbá: étcsokoládé olaj szórócukor kókuszreszelék Elkészítése: A lisztet elkeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Elmorzsoljuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.01.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 90 dkg finomliszt
  • 60 dkg margarin/vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojássárgája

Kenéshez:

  • 1 tojásfehérje

Szóráshoz:

  • 3 ek darát dió
  • 2 ek kristálycukor

Töltéshez:

  • kb. 50 dkg házi baracklekvár

Továbbá:

  • étcsokoládé
  • olaj
  • szórócukor
  • kókuszreszelék


Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Elmorzsoljuk benne a margarint/vajat, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összegyúrjuk a linzer tésztát.

5 részre osztjuk, és fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük legalább 1 órát.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tésztát kiveszünk a hűtőből, és lisztezett felületen kb. 3 mm-esre nyújtjuk, és kívánt formára szúrjuk.

A diós linzerekhez a formákat lekenjük tojásfehérjével, és belemártjuk a cukorral elkevert dióba. Amiket csokisra szeretnénk, azokat hagyjuk simán.

A már meleg sütőbe téve kb. 10 perc alatt megsütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni. A simán maradt linzereket a vízgőz felett, olajjal megolvasztott csokiba mártjuk, és szóró cukorral/kókuszreszelékkel meghintjük.

2-2 linzert baracklekvárral összeragasztunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is