Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta készítése: A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat a forró vízzel leforrázzuk, hozzáadjuk a cukrot, és robotgéppel addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. A mandulalisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztes keveréket fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgájához, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot, hogy […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zsofi118
Beküldte: 2013.05.04.

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

Tetejére

Elkészítése

Piskóta készítése:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat a forró vízzel leforrázzuk, hozzáadjuk a cukrot, és robotgéppel addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. A mandulalisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztes keveréket fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgájához, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot, hogy a levegő benne maradjon.

A masszát egy 30×32 cm-es, kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és 20 perc alatt készre sütjük.

Szirup készítése:

A vizet, a vaníliaaromát és a cukrot egy lábasban összeforraljuk, amíg kissé besűrűsödik. A megsült piskótát még melegen meglocsoljuk a cukorsziruppal, majd hagyjuk kihűlni.

Krém készítése:

8 dl tejet a cukorral és a vaníliával felforralunk. A maradék 2 dl tejet a liszttel (vagy pudingporral) simára keverjük, majd a forró tejhez öntjük. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű vajat robotgéppel habosra keverjük, és a kihűlt vaníliás krémhez adjuk.

Összeállítás:

A piskótára egyenletesen rákenjük a krémet. Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, és a krém tetejére csorgatjuk. A süteményt pirított mandulával vagy mogyoróval díszítjük.

Hűtőben legalább 2-3 órát pihentetjük, de másnapra lesz a legfinomabb, amikor az ízek összeérnek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Zsofi118
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is