Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vaníliás néró aprósütemény a klasszikus teasütemények közé tartozik. Puha, omlós tésztáját a baracklekvár és a csokoládé teszi igazán különlegessé. Szép külseje és hosszan eltarthatósága miatt ünnepi asztalon, vendégváróként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
mary101
Beküldte: 2013.10.06.

Hozzávalók

Elkészítése

A puha vajat a porcukorral habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.

A masszát sima csöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe egyforma nagyságú korongokat nyomunk belőle. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük (figyeljünk, mert hamar elkészül).

Ha kihűltek, a korongokat kettesével összeillesztjük, forró baracklekvárral betöltve. A tetejét csokoládérácsozással díszítjük. A lekvár forrósítása fontos, mert csak így ragadnak jól össze a sütemények.

Tipp

A nérót készíthetjük más ízesítésű lekvárral is, például ribizlivel vagy málnával, így savanykásabb, frissebb ízt kap. A csokoládémázat szórhatjuk meg aprított dióval vagy kókuszreszelékkel, hogy még mutatósabb legyen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is