A puha vajat a porcukorral habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.
A masszát sima csöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe egyforma nagyságú korongokat nyomunk belőle. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük (figyeljünk, mert hamar elkészül).
Ha kihűltek, a korongokat kettesével összeillesztjük, forró baracklekvárral betöltve. A tetejét csokoládérácsozással díszítjük. A lekvár forrósítása fontos, mert csak így ragadnak jól össze a sütemények.
Tipp
A nérót készíthetjük más ízesítésű lekvárral is, például ribizlivel vagy málnával, így savanykásabb, frissebb ízt kap. A csokoládémázat szórhatjuk meg aprított dióval vagy kókuszreszelékkel, hogy még mutatósabb legyen.