Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliás néró recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 21 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 7 db tojássárgája
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • reszelt citromhéj
  • sárgabaracklekvár
  • csokoládé

Elkészítése

A puha vajat a porcukorral habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.

A masszát sima csöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe egyforma nagyságú korongokat nyomunk belőle. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük (figyeljünk, mert hamar elkészül).

Ha kihűltek, a korongokat kettesével összeillesztjük, forró baracklekvárral betöltve. A tetejét csokoládérácsozással díszítjük. A lekvár forrósítása fontos, mert csak így ragadnak jól össze a sütemények.

Tipp

A nérót készíthetjük más ízesítésű lekvárral is, például ribizlivel vagy málnával, így savanykásabb, frissebb ízt kap. A csokoládémázat szórhatjuk meg aprított dióval vagy kókuszreszelékkel, hogy még mutatósabb legyen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vanilias-nero/