Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a porcukrot és robotgéppel habosra verjük.
A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A kikevert tojássárgához adjuk apránként a sütőporos lisztet és a felvert habot felváltva.
A masszát egy 30*35 cm-es tepsibe öntjük és megsütöm a piskótát 180 fokon kb 20-25 perc alatt. A kész piskótát kihűtjük.
A tejben a pudingporokat felfőzzük, majd hozzáadjuk a cukrot és belekeverjük a vanília aromát is.
Amíg a puding hűl, addig a vajat és a porcukrot jól kikeverjük, majd hozzáadom a kész pudinghoz. A jól lecsepegtetett, szeletelt őszibarackot is belekeverjük az alaposan kihabosított vaníliás krémbe.
A már kihűlt piskótára rákenjük az őszibarackos krémet.
A jól lehűtött habtejszínt kemény habbá verjük és rásimítjuk a barackos krém tetejére. (Én az egész tetejére egy kis csokit olvasztottam:)
Kaptam egy nagyon könnyű, finom sütit, amit bátran ajánlok bárkinek.
Jó étvágyat kívánok!









