Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliás-őszibarackos habos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 8 evőkanál porcukor
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez

  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • cukor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 30 dkg őszibarack
  • 5 dl habtejszín

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a porcukrot és robotgéppel habosra verjük.

A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A kikevert tojássárgához adjuk apránként a sütőporos lisztet és a felvert habot felváltva.

A masszát egy 30*35 cm-es tepsibe öntjük és megsütöm a piskótát 180 fokon kb 20-25 perc alatt. A kész piskótát kihűtjük.

A tejben a pudingporokat felfőzzük, majd hozzáadjuk a cukrot és belekeverjük a vanília aromát is.

Amíg a puding hűl, addig a vajat és a porcukrot jól kikeverjük, majd hozzáadom a kész pudinghoz. A jól lecsepegtetett, szeletelt őszibarackot is belekeverjük az alaposan kihabosított vaníliás krémbe.

A már kihűlt piskótára rákenjük az őszibarackos krémet.

A jól lehűtött habtejszínt kemény habbá verjük és rásimítjuk a barackos krém tetejére. (Én az egész tetejére egy kis csokit olvasztottam:)

Kaptam egy nagyon könnyű, finom sütit, amit bátran ajánlok bárkinek.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vanilias-oszibarackos-habos-szelet/