Elkészítése
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd hűvös helyen pihentetjük. Közben a cérnametéltet megfőzzük, majd lehűtjük. A mazsolát megtisztítjuk és megmossuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A túróhoz hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, a mazsolát és a lehűtött cérnametéltet. Végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
A pihentetett tésztát kettéosztjuk, majd kinyújtjuk az egyik felét és egy 25×35 cm-es tepsibe helyezzük. Erre rákenjük a túrós tölteléket, majd a másik kinyújtott tésztalapot ráhelyezzük. A tetejét megkenjük tojással, és villával enyhén megszurkáljuk. Az előmelegített, 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük.
Tálalhatjuk lekvárral, szörppel, vagy akár pikáns kompóttal is, mindenhogyan nagyon ízletes lesz.
