Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Varga Béles recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 5 dkg gyümölcscukor
  • só

Töltelék

  • 50 dkg túró
  • 3 db tojás
  • 10 dkg mazsola
  • 15 dkg cérnametélt
  • 1 db citrom
  • 1 vaníliás cukor
  • 10 dkg gyümölcscukor
Varga Béles kép

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd hűvös helyen pihentetjük. Közben a cérnametéltet megfőzzük, majd lehűtjük. A mazsolát megtisztítjuk és megmossuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A túróhoz hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, a mazsolát és a lehűtött cérnametéltet. Végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.

A pihentetett tésztát kettéosztjuk, majd kinyújtjuk az egyik felét és egy 25×35 cm-es tepsibe helyezzük. Erre rákenjük a túrós tölteléket, majd a másik kinyújtott tésztalapot ráhelyezzük. A tetejét megkenjük tojással, és villával enyhén megszurkáljuk. Az előmelegített, 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük.

Tálalhatjuk lekvárral, szörppel, vagy akár pikáns kompóttal is, mindenhogyan nagyon ízletes lesz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/varga-beles/