Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 30 dkg metélt tészta
- 50 dkg túró
- 4 db tojás
- 10 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 dkg mazsola
- 4 dl tejföl
- 1 vaníliás cukor
- citromhéj ízlés szerint
Elkészítése:
Egy közepes nagyságú tepsit margarinnal kikenünk, és belefektetjük a fele réteslapot. A metéltet kifőzzük, addig a hozzávalókat, túrót, tojássárgáját, porcukor 3/4 részét, mazsolát, tejfölt, vaníliát, citromhéjat összedolgozzuk, és végül beletesszük a tojások felvert habját,és a metéltet.
A túrós masszát ráöntjük a réteslapra. Befedjük a maradék réteslappal, a maradék margarint felolvasztjuk és a rétes tetejét megkenjük vele. Előmelegített sütőben 150 fokon szép pirosra sütjük. Tetejét a maradék porcukorral megszórjuk.