Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vargabéles egy klasszikus magyar desszert, amely a túró, a cérnametélt és a réteslap különleges párosításából születik.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2017.11.21.

Hozzávalók:

Tetejére:

Elkészítése

Előkészítés:

A cérnametéltet bő, forró, enyhén sós vízben kifőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, majd félretesszük.

Töltelék:

A tojásokat szétválasztjuk és fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Beleforgatjuk a tésztát, a tejfölt, az áttört túrót, a mazsolát és az olajat. Végül lazán hozzákeverjük a felvert tojáshabot, ügyelve arra, hogy ne törjük össze.

Rétegezés:

A tepsit vékonyan kivajazzuk, majd egymásra helyezünk három réteslapot, amelyeket vékonyan megkenünk olajjal. Ráöntjük a túrós-tésztás tölteléket, majd befedjük a maradék réteslappal. Az utolsó lapot szintén megkenjük olajjal, majd a tejföl és a vaníliás cukor keverékével alaposan lekenjük.

Sütés, tálalás:

A süteményt előmelegített 170 fokos sütőben 40-50 perc alatt aranybarnára sütjük.

A vargabéles porcukorral megszórva, melegen vagy langyosan kínáljuk. Ízlés szerint málnaszörppel vagy házi lekvárral is tálalhatjuk.

Tipp:

Ha szeretnénk gazdagabb ízt adni a tölteléknek, tehetünk bele apróra vágott kandírozott narancshéjat vagy citromhéjat. A mazsola helyett használhatunk aszalt áfonyát vagy barackot is, így változatosabb ízvilágot kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is