Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vargabéles recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap (6 lapos)
  • 20 dkg cérnametélt
  • 1 kg túró
  • 3 dl tejföl
  • 5 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 50 ml olaj
  • 15 dkg mazsola

Tetejére:

  • 3 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

Előkészítés:

A cérnametéltet bő, forró, enyhén sós vízben kifőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, majd félretesszük.

Töltelék:

A tojásokat szétválasztjuk és fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Beleforgatjuk a tésztát, a tejfölt, az áttört túrót, a mazsolát és az olajat. Végül lazán hozzákeverjük a felvert tojáshabot, ügyelve arra, hogy ne törjük össze.

Rétegezés:

A tepsit vékonyan kivajazzuk, majd egymásra helyezünk három réteslapot, amelyeket vékonyan megkenünk olajjal. Ráöntjük a túrós-tésztás tölteléket, majd befedjük a maradék réteslappal. Az utolsó lapot szintén megkenjük olajjal, majd a tejföl és a vaníliás cukor keverékével alaposan lekenjük.

Sütés, tálalás:

A süteményt előmelegített 170 fokos sütőben 40-50 perc alatt aranybarnára sütjük.

A vargabéles porcukorral megszórva, melegen vagy langyosan kínáljuk. Ízlés szerint málnaszörppel vagy házi lekvárral is tálalhatjuk.

Tipp:

Ha szeretnénk gazdagabb ízt adni a tölteléknek, tehetünk bele apróra vágott kandírozott narancshéjat vagy citromhéjat. A mazsola helyett használhatunk aszalt áfonyát vagy barackot is, így változatosabb ízvilágot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vargabeles-6/