Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vargabéles torta házi baracköntettel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 darab réteslap
  • 15 dkg tészta (finommetélt)
  • 50 dkg túró
  • 3 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg mazsola
  • 450 g tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma (elhagyható)
  • 1 citrom héja (reszelt)
  • 1 evőkanál margarin
  • 10 darab sárgabarack (vagy befőtt)
  • 1 evőkanál méz

Elkészítése

A túrót keverjük el a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a porcukor 2/3-ával, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, aromával és a mazsolával.

Adjuk hozzá a kifőzött, leszűrt cérnametéltet. A tojások fehérjét verjük kemény habbá és óvatos mozdulattal keverjük a masszához.

Egy magas szélű tortaformát kenjünk ki olvasztott margarinnal és béleljük ki az egyik réteg réteslappal. Kenjük meg olvasztott vajjal, majd ugyanígy terítsünk bele még kettőt, mindegyiket vajjal megkenve. Öntsük bele a tölteléket, majd 3 darab tortaforma nagyságú réteslapot vágjunk és mindegyiket külön megkenve vajjal illesszük rá a krémre.

A tetejét is meg kell kenni és süssük meg, amíg a teteje halványodni kezd 180 fokon.

Az öntethez télen konzerv sárgabarackot, nyáron friss gyümölcsöt vagdossunk apróra, turmixoljuk össze és kevés mézzel ízesítsük.

A bélest porcukrozva, az öntettel tálaljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vargabeles-torta-hazi-barackontettel/