Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vastag mákos süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 db tojássárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • tejföl (annyi, hogy nyújtható legyen)

Töltelék

  • 1 csésze darált mák
  • 1 csésze liszt (1,5 dl )
  • 1 csésze kristálycukor
  • 1 csésze tej
  • 1 csomag sütőpor
  • diónyi vaj (olvasztva)
  • 3 db tojásfehérje (habbá verve)
Vastag mákos süti

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy tálban összeállítjuk, és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk – ne legyen se túl lágy, se túl kemény. Egy közepes tepsit kivajazunk vagy kizsírozunk, majd megszórjuk liszttel. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik darabot tepsi nagyságúra nyújtjuk, és belefektetjük a tepsibe.

A töltelékhez a mákot összekeverjük a tejjel, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a sütőport és az olvasztott margarint. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A tölteléket egyenletesen a tésztára simítjuk, majd befedjük a másik, kinyújtott tésztalappal. Villával megszurkáljuk.

Az előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük. Miután megsült, megszórhatjuk porcukorral, vagy bevonhatjuk olvasztott csokoládéval.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vastag-makos-suti/