Elkészítése
Tészta elkészítése
A tojások sárgáját a vajjal, 25 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezután felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, simára dolgozzuk. A masszát két részre osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Sütés
Egy sütőpapírral kibélelt kenyérsütő formába kanalanként, felváltva adagoljuk a világos és kakaós tésztát. 160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Habréteg
Amíg a tészta sül, a tojásfehérjéket gőz fölött 25 dkg cukorral és pár csepp citromlével kemény habbá verjük. A megsült tészta tetejét baracklekvárral megkenjük, majd rásimítjuk a habot.
Tipp
A sütemény tetejét reszelt csokoládéval vagy pirított mandulával is megszórhatjuk, így még ünnepibb lesz. Másnapra a hab kissé megszilárdul, a tészta pedig még szaftosabbá válik.

