Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vasutas szelet másképp recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 50 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál citromlé
  • baracklekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojások sárgáját a vajjal, 25 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezután felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, simára dolgozzuk. A masszát két részre osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.

Sütés

Egy sütőpapírral kibélelt kenyérsütő formába kanalanként, felváltva adagoljuk a világos és kakaós tésztát. 160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Habréteg

Amíg a tészta sül, a tojásfehérjéket gőz fölött 25 dkg cukorral és pár csepp citromlével kemény habbá verjük. A megsült tészta tetejét baracklekvárral megkenjük, majd rásimítjuk a habot.

Tipp

A sütemény tetejét reszelt csokoládéval vagy pirított mandulával is megszórhatjuk, így még ünnepibb lesz. Másnapra a hab kissé megszilárdul, a tészta pedig még szaftosabbá válik.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vasutas-szelet-maskepp/