Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vegán kókuszkocka egy igazi klasszikus sütemény növényi változata. A puha piskóta, a kakaós máz és a kókuszreszelék együtt adják a jól ismert ízt, amely állati eredetű hozzávalók nélkül is tökéletes.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vitai Kati
Beküldte: 2017.11.21.

Tésztához:

Bevonáshoz:

Elkészítése

Tészta:

A liszteket, a cukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot (vagy vaníliaaromát) egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a kókuszzsírt, a növényi tejet és a reszelt citromhéjat, majd lágy mozdulatokkal sima tésztává dolgozzuk.

A masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. A piskótát teljesen kihűtjük, majd felkockázzuk.

Máz:

A kakaóport, a kókuszzsírt, a porcukrot és a növényi tejet egy edényben simára keverjük, majd felforraljuk.

Bevonás és tálalás:

A kihűlt piskótakockákat villával a forró kakaós mázba mártjuk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Tálalás előtt hagyjuk, hogy a máz kissé megszilárduljon.

Tipp:

A mázba egy kevés rumaromát vagy narancshéjat is keverhetünk, így még különlegesebb ízt kapunk. Ha szeretnénk, a tetejére apróra vágott diót vagy mandulát is szórhatunk a kókuszreszelék mellé.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vitai Kati
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is