Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vegán kókuszkocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához:

  • 25 dkg teljes kiörlésű liszt (vagy búzaliszt)
  • 25 dkg finomliszt
  • 18 dkg nádcukor
  • 8 dkg kókuszzsír
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor (vagy vaníliaaroma)
  • 4 dl növényi tej
  • 0,5 citrom héja

Bevonáshoz:

  • 10 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 15 dkg porcukor
  • 3 dl növényi tej
  • 25 dkg kókuszreszelék

Elkészítése

Tészta:

A liszteket, a cukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot (vagy vaníliaaromát) egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a kókuszzsírt, a növényi tejet és a reszelt citromhéjat, majd lágy mozdulatokkal sima tésztává dolgozzuk.

A masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. A piskótát teljesen kihűtjük, majd felkockázzuk.

Máz:

A kakaóport, a kókuszzsírt, a porcukrot és a növényi tejet egy edényben simára keverjük, majd felforraljuk.

Bevonás és tálalás:

A kihűlt piskótakockákat villával a forró kakaós mázba mártjuk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Tálalás előtt hagyjuk, hogy a máz kissé megszilárduljon.

Tipp:

A mázba egy kevés rumaromát vagy narancshéjat is keverhetünk, így még különlegesebb ízt kapunk. Ha szeretnénk, a tetejére apróra vágott diót vagy mandulát is szórhatunk a kókuszreszelék mellé.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vegan-kokuszkocka/