Tészta:
A liszteket, a cukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot (vagy vaníliaaromát) egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a kókuszzsírt, a növényi tejet és a reszelt citromhéjat, majd lágy mozdulatokkal sima tésztává dolgozzuk.
A masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. A piskótát teljesen kihűtjük, majd felkockázzuk.
Máz:
A kakaóport, a kókuszzsírt, a porcukrot és a növényi tejet egy edényben simára keverjük, majd felforraljuk.
Bevonás és tálalás:
A kihűlt piskótakockákat villával a forró kakaós mázba mártjuk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Tálalás előtt hagyjuk, hogy a máz kissé megszilárduljon.
Tipp:
A mázba egy kevés rumaromát vagy narancshéjat is keverhetünk, így még különlegesebb ízt kapunk. Ha szeretnénk, a tetejére apróra vágott diót vagy mandulát is szórhatunk a kókuszreszelék mellé.