Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vegán linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 22 dkg teljes kiörlésű liszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor vagy másmilyen édesítő amit használunk
  • 1 csipet só
  • késhegynyi sütőpor
  • 80 g növényi joghurt nagy növényi ital (kb)

Továbbá

  • lekvár az összeragasztáshoz (amilyet szeretnénk)

Elkészítése

A liszteket egy tálba mérjük a sóval, sütőporral és a cukorral, majd elmorzsoljuk a liszttel alaposan és gyorsan. Ezután apránként hozzáadjuk a joghurtot vagy a növényi tejet és összeállítjuk a tésztát. Gyorsan dolgozzunk, hogy ne melegedjen túl a tészta!

Folpackba csomagolva tegyük hűtőbe pár órára.

Kissé lisztezett felületen nyújtsuk a tésztát 2 mm vékonyra és szúrjuk ki, majd tegyük sütőpapíros tepsire. 180-200 fokos sütőben süssük 10-12 percig. A leeső tésztát gyúrjuk újra össze, majd nyújtsuk és szaggassuk ki újra.

Egy teli és egy lyukas korongot ragasszunk össze lekvárral.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vegan-linzer/