Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vegán répatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 bögre tönköly finomliszt
  • 1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1 bögre teljes értékű nádcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál kadmamom
  • 1 teáskanál gyömbér (por)
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál vanília (vagy ízlés szerint)
  • csipet só
  • 0,75 bögre naprafogóolaj vagy kókuszolaj
  • 1,5 bögre víz (esetleg 2)
  • 1 bögre mazsola
  • 20 dkg hámozott sárgarépa
  • 10 dkg mandula

Elkészítése

A bögre 2,5 dl-es.

A répákat reszeld le durvára vagy aprítsd fel apróra. A mandulát is daráld le picit durvábbra.

Készíts elő egy 20-22 cm-es tortaformát és kend ki, lisztezd ki vagy tegyél bele sütőpapírt.

Keverd össze egy tálban a liszteket, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket, majd add hozzá az olajat és a vizet, keverd el. A vizet fokozatosan add hozzá, figyeld, hogy a tészta ne legyen folyós. Tedd hozzá a sárgarépát, mandulát és a mazsolát.

A keveréket öntsd a sütőformába és 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre kb 35-40 perc alatt.

Ha kihült, tehetsz mázat is a tetejére porcukorból és citromléből. Én nem szoktam, mert csak felesleges cukor.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vegan-repatorta/