Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vegyes gyümölcsös lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 tojássárgája
  • 75 g fruktóz
  • 50 g kókuszzsír
  • 125 g liszt (zabpehelyliszt, teljes őrlésű tönköly és búzaliszt körülbelül harmadolva)
  • 3 tojásfehére
  • vegyes gyümölcsök (kb. 30 dkg)


Elkészítése:

A tojások sárgáját kikeverem a fruktózzal és a kókuszzsírral. Hozzáadagolom a lisztet, végül óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét.

Sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy kis méretű tortaformába (18 cm) öntöm a tésztát, 180 fokos sütőbe tolom, és félkészre sütöm.

Ekkor rászórok különböző bogyós gyümölcsöket, visszatolom a sütőbe, és készre sütöm. (Tűpróba!)

[box style=”info”]A fruktóz édesítőereje 30-40%-kal nagyobb a hagyományos cukoréhoz képest, ezt figyelembe kell venni, ha más édesítőt használunk. Kókuszzsír helyett margarinnal/vajjal is elkészíthető.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vegyes-gyumolcsos-lepeny/