Hozzávalók:
- 3 tojássárgája
- 75 g fruktóz
- 50 g kókuszzsír
- 125 g liszt (zabpehelyliszt, teljes őrlésű tönköly és búzaliszt körülbelül harmadolva)
- 3 tojásfehére
- vegyes gyümölcsök (kb. 30 dkg)
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverem a fruktózzal és a kókuszzsírral. Hozzáadagolom a lisztet, végül óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy kis méretű tortaformába (18 cm) öntöm a tésztát, 180 fokos sütőbe tolom, és félkészre sütöm.
Ekkor rászórok különböző bogyós gyümölcsöket, visszatolom a sütőbe, és készre sütöm. (Tűpróba!)
[box style=”info”]A fruktóz édesítőereje 30-40%-kal nagyobb a hagyományos cukoréhoz képest, ezt figyelembe kell venni, ha más édesítőt használunk. Kókuszzsír helyett margarinnal/vajjal is elkészíthető.[/box]