Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóták: Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 sárga és 1 kakaós piskótát sütünk. A tojásokat a cukorral kb. 7 percig habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet (a kakaós piskótánál a liszt helyett a kakaóport és a lisztet keverjük össze). A masszát egyenletesen elosztjuk a tepsiben, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.04.08.

A tepsi mérete 20×30 cmA sárga piskótához

A barna piskótához

A megsült, kihűlt lapok locsolásához

A krémhez

A bevonáshoz

A díszítéshez

Elkészítése

Piskóták:

Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 sárga és 1 kakaós piskótát sütünk.

A tojásokat a cukorral kb. 7 percig habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet (a kakaós piskótánál a liszt helyett a kakaóport és a lisztet keverjük össze). A masszát egyenletesen elosztjuk a tepsiben, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

Krém:

A pudingporokat a cukorral és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A pudingot hagyjuk kihűlni, közben néha átkeverjük.

A narancsokat gerezdekre szedjük, eltávolítjuk a hártyákat, és a velőt apróra vágjuk. A barackkompót darabjait a narancsvelővel egy tálba tesszük, majd 1 dl narancslével meglocsoljuk.

A habtejszínt kemény habbá verjük. A zselatint hideg vízben beáztatjuk, majd óvatosan felmelegítjük, és egy evőkanál tejszínnel elkeverjük.

A kihűlt pudingot kihabosítjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejszínhabot, a feloldott zselatint és a narancsos-barackos keveréket lével együtt. Végül beleforgatjuk a csokiforgácsot.

Összeállítás:

Az első sárga piskótalapot narancslével megkenjük, és egyenletesen elosztjuk rajta a krém egy részét. Ráhelyezzük a kakaós piskótát, amit szintén meglocsolunk narancslével, majd megkenjük a krém következő rétegével. Végül ráhelyezzük a második sárga piskótát, és vékonyan megkenjük a maradék krémmel.

A tetejére a felvert tejszínt egyenletesen elosztjuk, és ízlés szerint díszítjük narancsgerezdekkel és csokiforgáccsal.

Tálalás:

Hűtőben hagyjuk pihenni legalább 2-3 órát, hogy az ízek összeérjenek, majd tetszés szerint szeletelve kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is