Piskóták:
Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 sárga és 1 kakaós piskótát sütünk.
A tojásokat a cukorral kb. 7 percig habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet (a kakaós piskótánál a liszt helyett a kakaóport és a lisztet keverjük össze). A masszát egyenletesen elosztjuk a tepsiben, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Krém:
A pudingporokat a cukorral és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A pudingot hagyjuk kihűlni, közben néha átkeverjük.
A narancsokat gerezdekre szedjük, eltávolítjuk a hártyákat, és a velőt apróra vágjuk. A barackkompót darabjait a narancsvelővel egy tálba tesszük, majd 1 dl narancslével meglocsoljuk.
A habtejszínt kemény habbá verjük. A zselatint hideg vízben beáztatjuk, majd óvatosan felmelegítjük, és egy evőkanál tejszínnel elkeverjük.
A kihűlt pudingot kihabosítjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejszínhabot, a feloldott zselatint és a narancsos-barackos keveréket lével együtt. Végül beleforgatjuk a csokiforgácsot.
Összeállítás:
Az első sárga piskótalapot narancslével megkenjük, és egyenletesen elosztjuk rajta a krém egy részét. Ráhelyezzük a kakaós piskótát, amit szintén meglocsolunk narancslével, majd megkenjük a krém következő rétegével. Végül ráhelyezzük a második sárga piskótát, és vékonyan megkenjük a maradék krémmel.
A tetejére a felvert tejszínt egyenletesen elosztjuk, és ízlés szerint díszítjük narancsgerezdekkel és csokiforgáccsal.
Tálalás:
Hűtőben hagyjuk pihenni legalább 2-3 órát, hogy az ízek összeérjenek, majd tetszés szerint szeletelve kínáljuk.