Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Velencei álom szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tepsi mérete 20×30 cmA sárga piskótához

  • 4 db tojás (2x2)
  • 4 evőkanál porcukor (2x2)
  • 4 evőkanál finomliszt (2x2)
  • 2 késhegynyi sütőpor (2x1)

A barna piskótához

  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 késhegynyi sütőpor

A megsült, kihűlt lapok locsolásához

  • 1 dl narancslé

A krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 db narancs (velője)
  • 0,5 üveg barackbefőtt (aprítva)
  • 1 dl narancslé
  • 1 csomag zselatin fix
  • 5 dkg csokiforgács
  • 2 dl habtejszín

A bevonáshoz

  • 2 dl habtejszín

A díszítéshez

  • narancs
  • csokiforgács

Elkészítése

Piskóták:

Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 sárga és 1 kakaós piskótát sütünk.

A tojásokat a cukorral kb. 7 percig habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet (a kakaós piskótánál a liszt helyett a kakaóport és a lisztet keverjük össze). A masszát egyenletesen elosztjuk a tepsiben, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

Krém:

A pudingporokat a cukorral és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A pudingot hagyjuk kihűlni, közben néha átkeverjük.

A narancsokat gerezdekre szedjük, eltávolítjuk a hártyákat, és a velőt apróra vágjuk. A barackkompót darabjait a narancsvelővel egy tálba tesszük, majd 1 dl narancslével meglocsoljuk.

A habtejszínt kemény habbá verjük. A zselatint hideg vízben beáztatjuk, majd óvatosan felmelegítjük, és egy evőkanál tejszínnel elkeverjük.

A kihűlt pudingot kihabosítjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejszínhabot, a feloldott zselatint és a narancsos-barackos keveréket lével együtt. Végül beleforgatjuk a csokiforgácsot.

Összeállítás:

Az első sárga piskótalapot narancslével megkenjük, és egyenletesen elosztjuk rajta a krém egy részét. Ráhelyezzük a kakaós piskótát, amit szintén meglocsolunk narancslével, majd megkenjük a krém következő rétegével. Végül ráhelyezzük a második sárga piskótát, és vékonyan megkenjük a maradék krémmel.

A tetejére a felvert tejszínt egyenletesen elosztjuk, és ízlés szerint díszítjük narancsgerezdekkel és csokiforgáccsal.

Tálalás:

Hűtőben hagyjuk pihenni legalább 2-3 órát, hogy az ízek összeérjenek, majd tetszés szerint szeletelve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/velencei-alom-szelet/