Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vendégség szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Lapokhoz:

  • 45 dkg finomliszt
  • 30 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 7,5 dkg porcukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 8 g sütőpor

Töltelékhez:

  • 6 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 6 darab alma (reszelve a levével együtt)
  • 20 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa

Bevonathoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A lapok hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Az első cipót kinyújtjuk és egy 25*39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

A tölteléket elkészítjük. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a többi hozzávalót belekeverjük és a már kinyújtott tésztalapra öntjük.

A másik tésztát is kinyújtjuk és a töltelékre tesszük. Villával megszurkáljuk és 170 fokos sütőben megsütjük.

A kihűlt tésztát a felolvasztott, olajjal elkevert csokival bevonjuk. Ha a csoki megdermedt már szeletelhető is a süti.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vendegseg-szelet/