Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Mákos, diós sütik

Sütemény receptek

Vendégváró diós-almás Eta módra

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit öszzegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk tepsi nagyságúra (30*40 cm) és nyújtófán összetekerve belehelyezzük a kivajazott, lisztezett tesibe (vagy sütőpapírt tehetünk bele). A töltelékhez a tojások sárgaját kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a meghámozott és reszelt almát (az alma levét nem nyomjuk ki!), majd hozzákeverjuk a diót, kakaóport, sütőport és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
lara
Beküldte: 2018.02.12.

Tészta:

Töltelék:

Elkészítése

A tészta hozzávalóit öszzegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk tepsi nagyságúra (30*40 cm) és nyújtófán összetekerve belehelyezzük a kivajazott, lisztezett tesibe (vagy sütőpapírt tehetünk bele).

A töltelékhez a tojások sárgaját kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a meghámozott és reszelt almát (az alma levét nem nyomjuk ki!), majd hozzákeverjuk a diót, kakaóport, sütőport és zsemlemorzsát is. Végül a tojások keményre vert habját forgatjuk bele óvatosan.

A tölteléket ráöntjuk a tepsiben lévő tésztára és ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát. Megszurkáljuk villával, hogy ne púposodjon fel sütés közben.

170 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt, akkor porcukorral megszórjuk vagy csokival is bevonhatjuk és szeletekre vágva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
lara
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is