Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vendégváró diós-almás Eta módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 45 dkg finomliszt
  • 30 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál tej
  • 2 evőkanál rum (vagy rumaroma)
  • 9 g sütőpor
  • 10 dkg porcukor

Töltelék:

  • 6 tojás
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 6 darab alma (ha kissebek az almák lehet 8 darab, ha lehet savanykás alma legyen)
  • 20 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése

A tészta hozzávalóit öszzegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk tepsi nagyságúra (30*40 cm) és nyújtófán összetekerve belehelyezzük a kivajazott, lisztezett tesibe (vagy sütőpapírt tehetünk bele).

A töltelékhez a tojások sárgaját kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a meghámozott és reszelt almát (az alma levét nem nyomjuk ki!), majd hozzákeverjuk a diót, kakaóport, sütőport és zsemlemorzsát is. Végül a tojások keményre vert habját forgatjuk bele óvatosan.

A tölteléket ráöntjuk a tepsiben lévő tésztára és ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát. Megszurkáljuk villával, hogy ne púposodjon fel sütés közben.

170 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt, akkor porcukorral megszórjuk vagy csokival is bevonhatjuk és szeletekre vágva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vendegvaro-dios-almas-eta-modra/