Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vendégváró édes-sós variáció recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 dl vaj (olvasztva)
  • 0,5 csomag instant élesztő
  • 2 tojás
  • 2 dl tej (langyos)

Édes töltelék

  • túró
  • aszalt vörös áfonya
  • tejföl (annyi, hogy kenhető legyen a töltelék)

Sós töltelék

  • sajtkrém (háromszög sajt, tömlős stb...)

Tetejére

  • tojás
  • szezámmag

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összekeverjük, bedagasztjuk és kelesztjük kb 30 percig letakarva.

A nagy cipóból több kicsi cipót vágunk (a nagysága tőlünk függ, nekem kb 25 db lett) és mindegyiket kb téglalap alakúra, vékonyra kinyújtjuk. Egyik felét késsel bevagdossuk, a másik felére kenjük a tölteléket, feltekerjük, kör alakúra formázzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

Tetejüket megkenjük felvert tojással, a sós töltelékeseket megszórjuk szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Jó sütizést mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vendegvaro-edes-sos-variacio/